Paahdettu bataatti-kikhernesalaatti

Paljon on tapahtunut sitten edellisen kirjoituksen. Etelä on vaihtunut Pohjoiseen, liikkuminen ja tavoitteet parantumattomaan sairauteen ja ylipainoon.
Nyt pikkuhiljaa yritän taas päästä takaisin ”normaaliin” kuntoon, vaihtaa kesäiset grilliruoat takaisin kasviksiin ja lisätä liikuntaa. Sairaus tekee siitäkin haastavaa, palautuminen ottaa aikaa ja lääkitys tuo oman lisänsä.

Yksi hyväksi todettu ja helppo arkiruoka onkin Bataatti-kikherne-salaatti, jossa bataatit, perunat ja kikherneet paahdetaan uunissa. Päälle laitetaan punasipuli-kurkku-tomaattisalsa sekä valkosipulijogurttia.

- pieni bataatti
- 4-6 perunaa, koosta riippuen
- pkt huuhdottuja ja paperilla kuivattuja kikherneitä
Päälle oliiviöljyä, jeeraa (savupaprikakin käy, jos mökiltä ei löydy juustokuminaa), suolaa, pippuria.
Paahda 225 n.25-30min.

Tee valkosipulijogurtti maustumaan (arkijogurtti, valkosipulinkynsiä raastettuna tai puristettuna, scrirachaa)

Pienehkö punasipuli, tomaatti, n.1/2 kurkku, pieniksi paloiteltuna. Kuivattua minttua reilusti. Toki tuoreet yrtit käyvät myös erittäin hyvin. Voi lisätä vähän sitruunamehua, ripaus suolaa.

Kun pelti on tullut uunista ja hieman jäähtynyt, päälle kasataan tomaatti-kurkkusalsa ja jogurtti.

Tätä voi varioida vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy. Eli ei muuta kuin syömään! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marttojen sinihomejuusto-päärynäsalaatti ja mustikkapiirakkaa

Maissi-perunakeitto