Kiinalainen munakoisopannu

Munakoison käyttö meidän keittiössä on lisääntynyt tänä keväänä. Tätä kiinalaista munakoisopannua on tullut tehtyä parikin kertaa.

Tarvittavat ainekset: 

  • Japanilaisia munakoisoja (niitä pitkiä ja kapeita, mutta tavallinenkin käy)
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • Possun lihaa vähäsen, n.50g. (Jos haluaa vegaanisen/kasvisversion, niin tilalle liotettua soijasuikaletta tai vaikka tofua)
  • Chiliä
  • Soijakastiketta
  • Inkivääriä (tuoretta)
  • Maissijauhoja
  • punaviini-/balsamicoetikka
  • sokeri, suola
  • kevätsipuli
  • öljyä 
  • Valkosipulia

Tee kastike. raasta tai hienonna tuoretta inkivääriä, purista valkosipulin kynnet samaan kulhoon  (tai hienonna veitsellä). Hienonna pari chiliä sekaan. 1 tl sokeria, suolaa hieman vähemmän. Kaada päälle pari rkl soijakastiketta ja 1 rkl balsamico- tai punaviinietikkaa. Lisää vähän vettä, ehkä n. reilu 1dl

Ensin pilko munakoiso paloiksi, laita veteen etikkaa. Anna liota. Sen jälkeen suolaa munakoisot, anna vaikuttaa hetki, huuhtele ja puristele nyrkissä niin kuivaksi kuin saat. Laita kulhoon ja sekoita sekaan maissijauhoja, niin että jauhot tarttuvat munakoisojen pintaan.

Pilko vähäinen määrä possun lihaa pieneksi. Laita pannulle paistumaan öljyssä (paista kypsäksi!)

Paahda munakoisoja toisessa, kuivassa pannussa, niin että kuoriin tulee keltaista väriä. Lisää lopuksi jauhoitetut kesäkurpitsat. Lisää kasvikset toiselle pannulle possun sekaan, hämmennä. Lisää kastike. Anna hautua hetki.

Silppua päälle kevätsipulia ja nauti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marttojen sinihomejuusto-päärynäsalaatti ja mustikkapiirakkaa

Paahdettu bataatti-kikhernesalaatti

Maissi-perunakeitto