Maissi-perunakeitto
Voihan ihme ja kumma etten ole aiemmin kirjoittanut tätä ihanaisen maissi-perunakeiton ohjetta tänne! Törmäsin tähän ohjeeseen Suomessa ja sen jälkeen sitä onkin tullut tehtyä jo parisen kertaa.
Tarvittavat ainekset:
1 isohko sipuli
8 perunaa
25g voita
n.5dl vettä
2-3dl ruokakermaa
2-3dl maitoa
1 vihreä paprika
1 prk (n.300g) makeaa säilykemaissia
0,5tl paprikajauhetta
2,5tl timjamia
1 kasvisliemikuutio
1-1,5tl suolaa
Mustapippuria myllystä
Öljyä paistamiseen
Keiton teko aloitetaan kuullottamalla sipuli öljyssä pannulla. Kuoritaan perunat ja pilkotaan ne suht. isoiksi paloiksi.
Teräskattilaan sulatetaan voi, ehkä vähän öljyä voin sekaan. Paistetaan perunanpaloja rasvassa niin että tärkkelys irtoaa ja ruskistuu kattilan pohjaan.
Ruskistamiseen jälkeen lisätään vettä niin että perunat nippa nappa peittyvät. Hämmennetään pohjia myöten Lisätään sipuli, mausteet ja kasvisliemikuutio. Keitetään n.15-20min. Lisätään maissi ja pieneksi pilkottu paprika sekä kerma ja maito. Kiehautetaan ja keitellään/haudutetaan matalalla lämmöllä 15 min.
Sitten ruoka onkin jo valmis! Perunoista irtoava tärkkelys suurustaa keiton chowder-tyyppiseksi keitoksi. Ja tällä kertaa paprikajauhe oli savupaprikaa.
Kommentit
Lähetä kommentti