Täytetty kurpitsa ja pesto porkkanannaateista

Itsekasvattamiin porkkanoihin kasvoi aika huikeat naatit, joten kun keväämmällä tuli kokeiltua nokkospestoa, niin ajattelin hyötykäyttää myös porkkanoiden naatit peston muotoon. Napsein varsinaiset lehdet irti naattien varsista ja ryöppäsin ne varmuuden vuoksi nopeasti (n.10 sekuntia), kun olivat vähän koskeneet multaisia porkkanoita. Laitoin sekaan vajaan desin verran (kuorittuja) auringonkukansiemeniä ja lorautin oliiviöljyä. Surauttelin sauvasekoittimella hienommaksi, laitoin 1 tl hunajaa, suolaa, mustapippuria ja sitruunamehua. Ja lopuksi parmesaanin virkaa toimitti grana padano-raaste. Itse tehdyt pestot eivät säily kovin pitkään, joten kehoitan käyttämään suhteellisen nopeasti.
 
Viime viikonloppuna tulikin nostettua porkkanat, keltajuuret ja punajuuret, käytyä poimimassa puolukoita ja tyrnejä sekä loput karviaiset. Pakastin on täynnä, puolukkaa on keitetty hilloksi ja karviaiset syöty sellaisenaan. Lisäksi keräsin humalan käpyjä yrttiteetä varten. Niiden pitäisi vaikuttaa ilmeisemmin unen saantiin, vaikka maku ei ainakaan kommenttien perusteella paras mahdollinen olekaan. No, aika näyttää.

Lisäksi on omenoita, joista pitäisi tehdä piirakkaa na iltaruokana taitaakin olla täytettyä kurpitsaa Perinneruokaa Prkl-ohjeella. Ohje täältä

Täytetty kurpitsa:
1 kotimainen kurpitsa
omenaa
vaaleaa leipää
pinaattia
valkosipulia
manchego-juustoa
ruokakermaa 
suolaa, pippuria

Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Leikkaa kurpitsasta hattu pois, kaavi siemenet (voit vaikka paahtaa siemenet). Täytä kurpitsa täytteellä, laita hattu päälle ja uuniin  n. 1h 200c . Poista lopuksi hattu ja paista vielä puolisen tuntia.

Helppoa ja hyvää! Täytteen määrä riippuu vähän kurpitsan koostakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marttojen sinihomejuusto-päärynäsalaatti ja mustikkapiirakkaa

Paahdettu bataatti-kikhernesalaatti

Maissi-perunakeitto