Kasvissosekeitot - korona-arjen helpot lounaat

Kasvissosekeitot ovat ehdottomasti yksi korona-ajan suosikkilounaistani. Niitä voi varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Useimmiten käytän linssejä tuomassa ruokaisuutta ja proteiinia keittoon.

Taannoin iltasella siippa kävi pyörä-juoksutreenin ja itse kävin vain pidemmällä pyörälenkillä. Viimeiset 20 kilometriä oli kohtuullinen vastatuuli ja se tuntui vauhdissa. Vastatuuleen polkiessani alkoi tulla nälkä ja muistinkin jääkaapissa olevan kiehu-purkin. Korpelan myllyn rikotuista ohraryyneistä saa herkullisen puuron keitettyä vartissa, joten koriin tultua kiehautin puuron ja söin sulatettujen mansikoiden ja valion mustikka-vadelmakeiton kanssa. Koska puuroa tuli vähän isompi satsi syöjien lukumäärään nähden, niin käytin puuron loput sämpylätaikinaan. Tykkään tehdä illalla sämpylätaikinan valmiiksi ja aamulla taikinaa vain lusikoidaan pellille ja paistetaan. Helppoa.

Mutta asiaan, tänään siis lounaaksi oli tästä Minskan ohjeesta varioitu keitto. Laitoin 
- 1 pienehkön sipuli
- 2 valkosipulinkynttä 
- 2 porkkanaa paloiteltuina
- 1 dl punaisia linssejä kiehumaan 
(- 1 chili)
- n.3-3,5 dl vettä 
Sekaan yksi tomaatti-basilika-liemikuutio
- 400 / 500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
- Kuivattua basilikaa, mustapippuria (tarvittaessa suolaa).

Surautetaan porkkanoiden kypsyttyä sauvasekoittimella soseeksi, lisätään esim. sulatejuustoa (tällä kertaa 1/2 prk koskenlaskija savupekonia, eli ei tämäkään nyt ihan puhdas kasviskeitto ollut..)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marttojen sinihomejuusto-päärynäsalaatti ja mustikkapiirakkaa

Paahdettu bataatti-kikhernesalaatti

Maissi-perunakeitto