Mifu-wokkia ja tarjouskanaa

Mifu-nuudeliwokki

Tiistain lounas oli mifu-wokkia nuudelien kera. Taannoin Valion yrtti-valkosipulimaustetut mifu-suikaleet olivat tarjouksessa (en todellakaan muista hintaa), puolivalmisteista saakin kätevästi ja nopeasti ruoan. Tässä ohjeen tapaista:

- Sipuli leikattuna suikaleiksi
- muutama pieni valkosipulinkynsi suikaloituna pannulle
- loraus öljyä
Sekaan muita kasviksia, tällä kertaa
- 1 iso porkkana kuorimaveitsellä suikaloituna
- 1 punainen paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- mifut sekaan, paistetaan ja lisätään wokkikastike (tykkään erityisesti spice up! Chili&Valkosipulikastikkeesta)
Lopuksi pari kerää keitettyä täysvehnänuudelia sekaan pannulle. Ja siinäpä se ruoka olikin. Ruokaa jäi vähän yli ja riitti lukiolaiselle seuraavan päivän lounaaksi.

Sipuli oli kotimaista, samoin valkosipulia ostin syksyllä reilummasti reko-tapahtumassa muistaakseni muhoksen paroonilta. Kotimaista porkkanaakin on ollut vielä hyvin saatavilla.

Broilerin reisipaisti päivälliseksi

Kaupassa oli -30% laputettua tandoorimaustettua broilerin reisipaistia. Kilohinta näillä ns. "ei premium"-paloilla on jo lähtökohtaisesti edullinen (4,49e/kg) joten 710 gramman paketille jäi hintaa 2,23 e. Ei paha.

Itse pidän vähän rouheammista paloista, jotka eivät ihan heti kuivahda uunissa kypsennettäessä. Yleensä en osta marinoitua lihaa, pintamaustettu broileri menettelee. En kuitenkaan ole sen suhteen mitenkään ehdoton. Tärkeintä on kotimaisuus, asiassa kuin asiassa, mutta välillä on tehtävä myös kompromisseja. Eettiset seikat merkitsevät valintoja tehdessä, mutta esimerkiksi linssejä eli kylvövirvilöitä ei juurikaan kotimaisina löydy.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marttojen sinihomejuusto-päärynäsalaatti ja mustikkapiirakkaa

Paahdettu bataatti-kikhernesalaatti

Maissi-perunakeitto