Aloitus

Kun aloittaa uuden blogin, otsikkona "aloitus" lienee mitä mielikuvituksettomin. Aloitetaan nyt sillä kuitenkin.

Korona-aikaa on vietetty jo hyvä tovi, useampia viikkoja. Nyt alkavat vaikutukset realisoitumaan ja lomautuksiakin mitä ilmeisemmin on tulossa. Se saa miettimään myös rahan käyttöä ruoan suhteen, kuitenkaan laadusta tinkimättä. Tärkeämpää itselleni on kuitenkin kotoilun korostuessa kerätä talteen kokeilemiani ja soveltamiani ohjeita.

Esikoinen opiskelee jo omassa taloudessaan, joten viime aikoina olen joutunut kiinnittämään huomioita enemmän myös pakkauskokoihin. Jauhelihapaketissa on yhä 400g lihaa, vaikka syöjiä on yksi vähemmän - no tiedätte kuinka siinä käy. Vähän liian helposti tulee syötyä kolmestaan samankokoinen satsi ruokaa, kuin aiemmin neljän ruokailijan kesken... Ja sehän näkyy sitten vyötäröllä, ainakin tämmöisellä keski-ikäisellä.

Kun on siirrytty työskentelemään ja opiskelemaan kotitoimistolle, niin nopea lounas on aina etu. Paljon ollaankin tehty munakkaita ja kasviskeittoja. Vaikka itse laitankin ruokaa hyvin mutu-tuntumalla ja "vähän sinne päin" niin muiden laittaessa ruokaa olisikin hyvä jos ohje tai edes jotain sinnepäin olisikin tallella.

Koska en ole ammattikuvaaja eikä löydy puhelimen kameraa kummoisempaa - enkä edes jaksa käyttää filttereitäkään - kuvat sitten saattavat olla joko ruokahalua herättäviä tai sitten ei.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marttojen sinihomejuusto-päärynäsalaatti ja mustikkapiirakkaa

Paahdettu bataatti-kikhernesalaatti

Maissi-perunakeitto